Having trouble moving and object with the "grab" tool....

View previous topic View next topic Go down

Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  zyzzy on Thu Dec 25, 2014 11:03 pm

Wow...its been a long time, and i forgotten everything again.

I've been doing a little blendering and when i "grab" an object and move it...the object i've grabbed stays stationary and everything else in the scene moves...if that makes any sense.

i guess i've accidentally activated a hot key or something and can't figure out how to turn it off so it goes back to normal.

HELP.

thanks.
avatar
zyzzy
Admin

Posts : 118
Join date : 2012-03-28
Location : West Virginia, USA

View user profile http://blenderworld.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  Xraygunner on Fri Dec 26, 2014 1:09 am

I was just happening by when I read this... I opened up Blender and tried to duplicate your problem to no avail. Can you post the .blend?
avatar
Xraygunner

Posts : 374
Join date : 2012-04-11
Age : 44

View user profile

Back to top Go down

Re: Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  BnBGobo99 on Fri Dec 26, 2014 2:20 pm

Look who stopped by! Hey, Big Z! How have things been the last several months? How has the Raspberry Pi experiment been going--any neat things you've done with it?
avatar
BnBGobo99

Posts : 453
Join date : 2012-04-04
Age : 37
Location : Pacific Islands

View user profile http://studiogreenleaf.wordpress.com

Back to top Go down

Re: Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  Chapel on Sun Dec 28, 2014 1:44 pm

Hi Zyzzy!

You've accidentally activated "view lock to active".

to undo this, you need to be in "object mode". At the bottom menu, go to "View" - "Align view" - select "View lock clear".

cheers

Chapel
avatar
Chapel

Posts : 35
Join date : 2013-05-08
Age : 58
Location : Denmark

View user profile

Back to top Go down

Re: Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  zyzzy on Sun Dec 28, 2014 8:06 pm

Chapel wrote:Hi Zyzzy!

You've accidentally activated "view lock to active".

to undo this, you need to be in "object mode". At the bottom menu, go to "View" - "Align view" - select "View lock clear".

cheers

Chapel

That was it.

Thanks!

apparently Shift+"numpad ." is the hotkey for that, and i had apparently pushed by accident.  I knew it was something like that but couldn't find the right words to "google".



ah, the raspberry pi, i've done nothing besides stick it in a drawer and bookmark the projects i'd like to try.

i've got a big "real world" project i'm hoping to start in the spring, i'm planning to build an addition to our house.  I'm currently "building" it piece by piece in blender to figure out what i want in my mind, especially since its not something I'm really comfortable with, and do all the time.  its amazingly helpful.

not much blendering going on otherwise for me though.

thanks again, Chapel. Very Happy
avatar
zyzzy
Admin

Posts : 118
Join date : 2012-03-28
Location : West Virginia, USA

View user profile http://blenderworld.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  Chapel on Mon Dec 29, 2014 6:27 am

Smile you're welcome!

(Didn't know about the shortcut either - so I too learned something new)

cheers

Chapel
avatar
Chapel

Posts : 35
Join date : 2013-05-08
Age : 58
Location : Denmark

View user profile

Back to top Go down

Re: Having trouble moving and object with the "grab" tool....

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum